Digital Marketing

Slider

Digital marketing

Digital marketing

In de community digital marketing werken we samen met de bedrijven NIMA, Online Agency, Sqillzer, Kantar TNS, Places to Learn, Philips en Google. In 2018 werken we in deze community aan twee projecten:

  1. Ontwikkelen keuzedeel
  2. Ontwikkelen platform voor digital marketing projecten

De aangesloten bedrijven geven regelmatig een meetup of masterclass aan studenten en docenten. Heb je interesse, kijk dan in de agenda en meld je aan.

Ontwikkelen keuzedeel

Het vak marketing is enorm in ontwikkeling. Zo zijn responsive websites, goede vindbaarheid en e-commerce zijn niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven. Bijna alle bedrijven vragen naar medewerkers met deze kennis en vaardigheden. De nieuwe keuzedelen zorgen voor een nog betere aansluiting op deze keuzedelen én op een vervolgstudie in de marketing.

Wat doen we?

Een groot deel van de marketing studenten maakt een online marketing test via Sqillzer. Aan het einde van de studie marketing kunnen alle studenten deze online marketingtest maken. De resultaten zijn heel bruikbaar op je CV wanneer je (als student) op zoek gaat naar een (bij-)baan. De test is gevalideerd door een groot aantal bedrijven waaronder Nima, Google, Flinders en Catawiki. Ben je op zoek naar een baan en wil je eenvoudig gevonden worden door toonaangevende bedrijven dan kunnen studenten en marketeers zich aanmelden bij www.sqillzer.nl/qualifiers.

In 2018 wordt het eerste keuzedeel ontwikkeld. Dit wordt een basis keuzedeel waarin naast de algemene marketing onderwerpen, veel aandacht wordt besteed aan digital marketing. Het keuzedeel wordt als blended learning aangeboden, waardoor dit vak eenvoudig op meerdere locaties gegeven kan worden. In de jaren erna worden specialisatie keuzedelen ontwikkeld.

Het NIMA is nauw betrokken bij de ontwikkeling van de keuzedelen. Ben je geïnteresseerd om aan het einde van je opleiding het NIMA A examen te doen, dan behoort dit straks tot de mogelijkheden.

Ontwikkeling platform voor Digital Marketing opdrachten

In samenwerking met studenten, Online Agency en de andere bedrijven ontwikkelen we een platform waarbij bedrijven digital marketing opdrachten kunnen uitzetten voor studenten marketing van het ROC van Amsterdam en Flevoland.

Voor dit project zijn we op zoek naar studenten die dit platform willen ontwikkelen (applicatie ontwikkeling) en studenten die dit platform in de markt willen zetten (marketing). Studenten die geïnteresseerd zijn om deel te nemen aan dit project kunnen een mail sturen en / of dit geef doorgeven aan hun docent.