Wij hebben geweldig nieuws! Vandaag is de RIF MBO subsidie voor de PPS House of Digital gegund! Wij kunnen niet wachten om van start te gaan met de ingezette projecten en plannen en het onderwijs meer te digitaliseren. Ook kijken wij uit naar de samenwerking met de partners. Vergeet niet om de website in de gaten te houden voor alle nieuwe ontwikkelingen rondom House of Digital.

Hierbij het persbericht van ROC van Amsterdam en ROC van Flevoland!

De digitale economie groeit razend snel binnen de Metropoolregio Amsterdam. ICT’ers en online marketeers zijn veelgevraagd en de meeste vacatures zijn moeilijk te vervullen. House of Digital, waarbinnen het ROC van Amsterdam – ROC van Flevoland nauw samenwerkt met de gemeente Amsterdam en met diverse partners uit het bedrijfsleven, speelt hierop in.

House of Digital legt de nadruk op zes door het bedrijfsleven als urgent aangeduide thema’s: Cyber Security, Data & Artificial Intelligence, Internet of Things (IoT), Blockchain en Hosting Cloud en Software Development. Het ministerie van OCW keurde recentelijk een subsidieaanvraag van 2 miljoen euro bij het Regionaal Investeringsfonds mbo (RIF) voor House of Digital goed. Het totale budget van het project bedraagt 6 miljoen euro.

Mooie initiatieven
Inmiddels heeft House of Digital een groot aantal initiatieven ontwikkeld om de aansluiting van het onderwijs met de arbeidsmarkt te versterken. Een van die initiatieven is de ontwikkeling van de BIT-Academy, die in 2019 van start gaat. Dit is een moderne mbo-opleiding die opleidt tot onder andere software-engineer, UX-designer of growth hacker. Nieuwe functies die binnen het mbo nog relatief onbekend zijn. De opleiding past zich aan aan de vraag van de markt, inspelend op de beroepen van de toekomst. Peer-to-peer en projectgewijs onderwijs staan daarbij centraal.

Innoveren

Zo organiseert House of Digital, in samenwerking met PA Consulting Group, ook de PA’s Raspberry Pi contest. Een contest waarbij studenten van het vmbo, mavo, havo en mbo worden uitgedaagd om een uitvinding te doen om het welzijn te verbeteren rondom het thema domotica en gezondheid. De contest start in september.

Ook op andere gebieden zijn er veel projecten in ontwikkelingen. Kijk op www.hofdigital.nl voor meer informatie en een impressiefilmpje.

 

Voor vragen kunt u terecht bij:

Mw. Janneke Toet

Algemene Woordvoering ROC van Amsterdam – ROC van Flevoland:

M 06 – 18 45 31 28

E j.toet@rocva.nl