Internet of Things

Slider

Internet of things

Internet of things

In veel artikelen wordt Internet of Things (IoT) genoemd als de belofte voor 2018. In 2020 zullen volgens Gartner 20,8 miljard apparaten ‘smart’ zijn. Alledaagse voorwerpen worden hierdoor een entiteit op het internet, die kunnen communiceren met personen en met andere objecten, en die op grond hiervan autonome beslissingen kunnen nemen. Het internet der dingen wordt mogelijk gemaakt door een aantal basistechnologieën.

In 2018 werken we in deze community aan twee projecten:

  1. IoT Maintenance: ontwikkelen opleiding IoT Maintenance
  2. Ontwikkelen keuzedeel IoT

 

De aangesloten bedrijven geven regelmatig een meetup of masterclass aan studenten en docenten. Heb je interesse, kijk dan in de agenda en meld je aan.

IoT Maintenance

Een van de basis technologieën zijn sensoren. De verwachting is dat het aantal sensoren in de openbare ruimte enorm zal toenemen. Van de sensoren wordt verwacht dat zij continu informatie doorgeven. Wanneer deze doorgifte wordt verstoord, moet de sensor worden onderhouden, gerepareerd of vervangen. Deze werkzaamheden staan nog in de kinderschoenen. In het komende jaar wordt onderzoek gedaan naar de werkzaamheden en hun omvang in samenwerking met de HvA.

De betrokken bedrijven in dit project zijn KPN, Volker Wessels Telecom, USG People, de gemeente Amsterdam en de Amsterdam Arena.

Studenten die geïnteresseerd zijn om een bijdrage te leveren in dit project, kunnen een mail sturen en / of dit geef doorgeven aan hun docent.

Ontwikkelen Keuzedeel IoT

In samenwerking met stichting NASC wordt een keuzedeel IoT ontwikkeld.